OvesSläktforskningOnline
Släktforskning på (Carlsson/Bergström) och (Tegnér/Bolin)
Förnamn:  Efternamn: 
[Avancerad sökning]  [Efternamn]
Site Menu
Välkommen
Moster Ebon
Moster Ebon
Välkomna till Ove Tegnérs släktforskningssida. Jag har släktforskat av och till sedan 1991 och varit aktiv med egen hemsida på Internet sedan 1996 så många släktforskare har hört talas om mig eller haft kontakt med mig genom åren.

Mycket material här är andrahandsuppgifter jag knappat in. Det kan finnas fel både där och i det jag själv forskat fram. Var inte rädd att meddela mig om du hittar fel. Jag värdesätter verkligen det.

Du hittar här två länkar i menyn till vänster för två antavlor. Den ena är min mors släkt i Bohuslän med intressanta högrestånds personer men även fattiga torpare. På min fars sida finns det nästan uteslutande hantverkare såsom Smeder och då också valloner. Mitt projekt med ett ättlingaverk över Vallonsläkten Bonnevier finns nu med tillsamans med de övriga smederna.Spännande personer
Mammas sida
 • Amiralen och Skepparen Olof Boije ( - 1742
 • Backsittare och fattighjon, Orginalet Andreas "Dön" Jonsson (1831 - 1923)
 • Inspektorn Kristian Norling Persson (1740 - 1810)
 • Landshövdingen och Adelsmannen Erik Simmingsköld (Simmingschiöld) (1661 - 1731)
 • Margareta Zäbråzynthia "Stormor i Dalom" (1594 - 1657) Fick 12 barn med två makar.

 • Pappas sida
 • Ättlingaverket Bonnevier i Sverige, med start från Gillius f.ca.1570 i Liége
 • Ättlingaverket Tiderman, med start från Nils f.< 1650 i Bodarna (T)
 • Hovslagaren och Smeden Otto Sigurd Bolin f.1885-1980
 • Skomakaren Sven Johan Tignér och hans självmord 1862

 • Funktioner
  Mest Eftersökt - I am looking for information about these ancestors. Can you help?

  Nyheter - View the latest updates made to the site.  Kontakt
  Om du har frågor eller kommentarer om innehållet på denna webbsida, kontakta oss. Vi ser fram emot att få höra ifrån dig.
  Senaste nytt
  2 Feb 2015 - Börjar hitta tillbaka till det som var. Har nu fått in alla egendefinierade händelser jag haft tidigare men som försvunnit vid senare tids uppdateringar. Gedcom-standarden är snårig, minst sagt. Har måst skriva instruktioner till mig själv om hur jag skall gå tillväga med uppdateringar så jag slipper stora fel.

  16 Jan 2015 - Har haft problem att uppdatera sidan med nya data. Dessutom problem med felaktiga tecken för å, ä och ö. Äntligen på banan igen..

  3 Apr 2013 - Reparerat problem med root axess. Webbhotellet hade gjort en del ändringar som bröt funktionen. På samma gång gjorde jag en uppgradering av TNG till den senaste versionen. Då uppstod andra problem som jag tar efter hand. Det viktigaste är dock att alla kan se mitt arbete nu igen.

  26 Feb 2012 - Flera hundra nya personer i databasen Ragna. Många rättningar och fix av dubletter så att pusslet blir mer och mer komplett i Spekerödstrakten.

  17 Feb 2012 - Äntligen har jag uppdaterat språkväxlingsfunktionen så att allting runt omkring min släktforskning är på två språk med denna mall. Just nu Engelska och Svenska. Anteckningar på folk är för det mesta på svenska såklart och är inte valbart, men vänligen använd Googles översättnings funktioner och det bär iväg :)

  14 Feb 2012 - Rättat småfel och hittat en stor "ögrupp" med personer som inte var länkade ordentligt. Det gäller släkten Tiderman som också är uppdaterad en del med hjälp av senaste Smedskivan 2011-2012. Bägge databaserna är uppdaterade.