Fotoalbumet över namnlösa

 

Glömda
Förfäder !?

Fjäder

Inledning

Här kan ni titta i ett gammalt fotoalbum som jag har hemma i hyllan. Min fru köpte det på en auktion i Ytterby (O) nära Kungälv. Man hade där samlat saker från flera dödsbon. Det mesta var sådant att de anhöriga kanske inte ville ha det eller att man ville ha pengar att dela i stället för saker. Det är ju som bekant upplagt för tvister när det gäller arv och ägodelar.

Detta album hade däremot ingen historia när vi frågade. Vid det tillfället lade vi inte ner något större jobb på det. Tycker nu att det hade varit mycket intressant att få reda på vilka personerna är.

Den som kan sätta namn på bilderna och tala om från vilken familj de kommer, eller på något sätt känner till några personer, eller kanske är släkt med dem, får albumet som gåva av oss !!

Det finns en ledtråd och den är såpass bra att man troligtvis kommer att kunna hitta nu levande anhöriga med dess hjälp. Har själv bara inte hunnit engagera mig.

Klicka på någon av bilderna och du kan ladda hem eller titta på bilden i högre upplösning !!

Så här ser fotoalbumet ut. Innan ni tittar i det så kan ni få en ledtråd.

Det är fotografer från Göteborg Karlskrona och Visby. Kan det vara något för fotointresserade också ? Själv har jag det intresset också, även om det "legat nere" ett antal år.

Välkommen in att titta

Bilderna är från sekelskiftet fram till -20 talet.Oftast av bra kvalitet limmade på kartong innan de är insatta i albumet.

Ett par av bilderna låg lösa i. Bl.a. ledtråden som är ett tidningsurklipp.

 

 

 

Skicka kommentarer och post till Ove Tegnér

Senast uppdaterad den 8 juli 2008

Tillbaka hem Slälktforsknings Index Släktforsknings Index